Tablet

Vroeger, als men het bovenstaande woord las, dacht men slechts in de richting van de geneesmiddelenbranche.
Tegenwoordig worden er ook dunne multimedia apparaatjes mee aangeduid.
Het kan tot wat verwarring zorgen. Zo ervaarde ik vandaag met een krasactie van de supermarkt:

De eerste kriebel bereikte mijn maagstreek toen ik het tweede lot open kraste en daar in plaats van het gebruikelijke  ‘helaas’ het woord ‘gefeliciteerd!’ zag staan. Met de afbeelding van de BMW (wie kan die niet gebruiken) in mijn achterhoofd begon ik driftig verder te krassen.

 

Ik kon een licht euforisch gilletje onderdrukken toen ik ‘u heeft een tablet’ las. Wel wat vreemd dat de kleur direct na het woord ‘tablet’ werd gedefinieerd, maar hee, een kleinigheidje, daar doe ik niet moeilijk over. Wit is namelijk niet mijn kleur, maar bij gratis tablets is daar niets mis mee, besloot ik al krassend.

Hoe groot was dan ook de teleurstelling toen ik zeg dat het ging om de volgende prijs:

 

Ik kan het gelukkig relativeren met de gedachte dat ik wel erg van witte chocolade hou. Dat en het feit dat ik nog een statiegeldbonnetje in m’n broekzak vond, zorgen toch wel voor spannende momenten volgende week bij het boodschappen doen.

Tablet. Chocolade. Ja zo kon ‘ie natuurlijk ook nog. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *