De nieuwbouwdoostransformatievorderingen

Nieuwbouwdoostransformatievorderingen. Da’s al een verdomd lekker scrabblewoord op zich.

Nieuwbouwdoostransformatievorderingen, dat is tegenwoordig een van de weinige dingen waar ik nog aan kan denken. En er aan werken uiteraard. Want joh, een klus is het wel hoor, dat inrichten van een nieuwbouwwoning. Dat heeft uiteraard vast ook iets te maken met het feit dat de nieuwe woning bijna 3 keer zo groot is als de huidige en dus echt heeeeel maar dan ook heeeeel veel muren heeft. En die moesten allemaal behangen worden.

Ze zeggen wel eens dat mensen met een kind nergens anders meer over kunnen praten, maar onderschat de categorie ‘net-nieuwbouwwoningbezitters’ niet hoor. Ik ben er zo een. Ik kom er maar gewoon voor uit. De standaard gesprekken gaan hier over schuttingen, behang, dekkende of niet-dekkende muurverf en de optimale dikte van behanglijm. Op een ‘vrije’ avond bezoek ik de lokale bouwmarkt of dichtstbijzijnde Ikea-vestiging alwaar ik me oriënteer op dingen als gebroken witte-opdekplaatjes voor stopcontacten en de maximale mogelijke lengte van gordijnrails (3.85 meter maar! naja!).

De liefste bouwt o-ve-ral stopcontacten, wegwerkmogelijkheden voor kabels en kwam recent aanzetten met een internetstekkerdoos met 24 ingangen ‘gewoon voor de zekerheid’. Je kunt het maar hebben. We hebben in ieder geval al genoeg stopcontacten voor 24 mogelijke laptops. Dat scheelt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *