De nieuwbouwdoos en de toekomstige naaikamer

In januari van 2012 kwamen lief en ik op het lumineuze idee dat het -mede vanwege de aangekondigde sloopplannen voor de huidige ghettoflatwoning- wellicht tijd was om op zoek te gaan naar een eigen stulpje.
De zoektocht ving aan. En hoezeer we ook gecharmeerd waren van bestaande woningen, er was altijd wel ‘wat’. Vreemde locatie (naast torenhoge flat), vreemde vochtplekken (huuuu!), vreemde buurt (daar woonden we al, check!), of teveel verbouwingsnoodzakelijkheden maakten dat we ons oriënteerden op nieuwbouw.

Inmiddels hebben we ons liefkozend genoemde ‘nieuwbouwdoosje’ in ons officiele bezit.
Ik ben al druk bezig met de oriëntatie op een van de belangrijkste ruimten in het huis: mijn naaiwalhalla.
Was eerst de planning om dit te realiseren in een van de kleinere slaapkamers, inmiddels is het plan alweer gewijzigd.
Het wordt de zolder. Mijn domein. Ruimte om al mijn stof en wol en apparaten en spullen uit te stallen. Met genoeg tafelruimte en licht.
Met hysterisch behang. (Oh wacht, dat gebruikten we beneden ook al..)
En alle bandjes en kantjes en dingetjes geordend, zodat ik goed kan zien wat ik ook alweer heb. Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt..

Hysterisch ‘pin’ ik allerlei ideeën op Pinterest die ook maar enigszins het predikaat ‘naaikamer’ waardig zijn. En ik bezin me over de wens voor een extra dakraam voor meer licht. En hoe lang het bureau moet zijn waar ik aan wil zitten. En hoeveel stopcontacten mijn lief wel niet moet maken om mijn Pfaffje en Berninaatje aan te sluiten. Er is laminaat gekocht. De groene dakplaten zijn al wit. Het ruikt naar potentie. Potentie om een van de fijnste ruimtes in mijn nieuwbouwdoosje te worden.

Van het resultaat zal ik te zijner tijd uiteraard wat foto’s plaatsen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *